Almene ordbøger

Leder du også efter en online ordbog som kan oversætte fra dansk til engelsk eller omvendt, og som gerne er gratis? Så er du kommet til det rette sted. På siden her er en liste med dansk engelsk og engelsk dansk ordbøger på nettet. De er almene i den forstand at de ikke er specialiserede indenfor et bestemt område. Hvis du leder efter en specialiseret ordbog kan vi også hjælpe dig med det. Vi har en stor samling af fagordbøger. Men hvis det er en almen ordbog du leder efter, så prøv at tage et kig på listen her og se om ikke du finder en ordbog som du kan bruge. Listen opdateres løbende, og hvis du selv finder en side som du synes bør være på listen her, så tag endelig kontakt til os. Så tager vi et kig på siden.


Betalingsordbøger

 • Ordbogen.com
  Denne side har et væld af ordbøger, ikke kun engelsk dansk. Den kræver betaling, men tilbyder 2 gratis opslag i døgnet.
 • Gyldendals onlineordbøger
  Gyldendal har mange online ordbøger, men der kræves betaling. Alle har dog 2 gratis
  opslag i døgnet.


Gratis ordbøger

 • Vores egen multi-oversætter (Beta)
  Dette er vores egen service hvor du kan slå ord op i flere ordbøger på én gang. Vi arbejder stadig på den, men du skal være velkommen til at prøve den allerede nu.
 • Small Labs Inc.
  Denne hjemmeside tilbyder oversættelse af ord fra engelsk til dansk og fra dansk
  til engelsk. Den er utrolig god og nem at bruge, da den selv foreslår ord i mens
  du skriver, og du kan med det samme læse oversættelsen når du har skrevet ordet.
  Ordbogen indeholder over 180.000 ord og har gode forklaringer og eksempler til ordene. Derudover tilbyder hjemmesiden også en såkaldt “bookmarklet” som gør det utrolig nemt at oversætte engelske eller danske ord på andre hjemmesider. Denne hjemmeside er helt klart anbefalelsesværdig.
 • Bab.la
  Denne side tilbyder gratis oversættelse, og giver også en række eksempler på ordenes brug.
 • Bing Translator
  Microsoft har ligesom Google også lavet en oversættelsesservice som er gratis at bruge. På deres side kan du oversætte enkelte ord eller hele sætninger til og fra dansk, men grammatikken er ikke altid helt i orden.
 • Google Translate
  Google Translate kan gratis oversætte hele sætninger for dig på mange sprog, men lider af samme problem som Bing Translator, at grammatikken ikke altid er helt i orden. Men til oversættelse af enkelte ord er den ganske fin.
 • dict.cc
  Denne online ordbog kan bruges til både at oversætte fra dansk til engelsk og fra
  engelsk til dansk. Det er en ordbog som skrives af og opdateres af frivillige, og
  du kan også være med hvis du ønsker det. Ifølge hjemmesiden skulle der også være
  mulighed for at bruge ordbogen direkte på ens computerskrivebord.
 • Lisa! ordbog
  Denne ordbog kan oversætte til flere sprog, men mængden af danske ord er desværre ikke så stor. Siden er dog gratis og tilbyder også eksempler på brug af ordet.
 • Parlor.dk
  Denne side er kun en parlør så mængden af ord er begrænset, men den er gratis at bruge.
 • Translation Guide
  Translation Guide tilbyder også oversættelse fra dansk til engelsk og omvendt, men mængden af ord er lidt mere begrænset. Siden er dog gratis at bruge.
 • Basic dictionary
  Denne online ordbog er skrevet af John Madsen og sidst blevet opdateret i 2008. Den er fint sat op og let tilgængelig vha. alfabetisk opslag. Mængden af ord er ikke overvældende, men forklaringerne er gode og der er eksempler ved langt de fleste ord.
 • Gordon Smyth’s ordliste
  Dette er en kort ordliste med 4.268 ord. Ordlisten er skrevet af Gordon Smyth som
  er englænder og har lært dansk. Han har skrevet ordlisten for at hjælpe andre engelsktalende med at lære dansk. Listen er ikke særlig lang, men er alligevel brugbar.


Gamle ordbøger

Hvis du har et gammelt dansk ord eller engelsk ord eller udtryk, eller hvis du leder
efter en ældre betydning af et ord, så kan det være at en af disse gamle ordbøger
kan hjælpe dig. De er over 125 til 151 år gamle og er blevet indscannet af Google
og Internet Archive.

 • Engelsk Dansk Ordbog (1887)
  Denne ordbog, som er skrevet af Svend Rosing, er fra 1887. Ordbogen har gode forklaringer til hvert ord og er ganske omfattende. Bagerst i bogen er der også en fortegnelse over de uregelmæssige verber på engelsk og hvordan de bøjes. Da ordbogen er skrevet for 125 år siden, er den skrevet med gotisk skrift som kræver lidt tilvænning at læse. Der er mulighed for at søge i indholdet, men søgningen fungerer ikke helt optimalt da skriftgenkendelsen desværre har haft svært ved at genkende de gotiske bogstaver.
 • English and Danish Languages (1863)
  Denne ordbog er skrevet af Cecil Hornbeck i 1863 og kan bruges til at oversætte fra dansk til engelsk. Den indeholder interessant nok en separat fortegnelse over personnavne, landes og steders egennavnes oversættelse fra dansk til engelsk. Den kan f.eks. bruges til at finde det engelske navn som tilsvarer det danske “Grete”. Den har også en liste over hvordan personnavne forkortes i daglig tale på engelsk. Vidste du f.eks. at “Peg” eller “Peggy” er en forkortelse af “Margaret”? Til sidste er der også en liste med de uregelmæssige verber på dansk, og hvordan de bøjes. Men hvis du bruger denne liste må du nok være opmærksom på at det danske sprog har udviklet sig siden. Ordbogen her er også skrevet med gotiske bogstaver og skriftgenkendelsen har derfor også haft problemer med at genkende teksten i denne bog korrekt. Det betyder at søgemuligheden heller ikke fungerer så godt i denne ordbog.
 • Dansk Engelsk ordbog (1861)
  Denne ordbog fra 1861, er skrevet af James Stephen Ferrall og Thorleifur Guðmundsson Repp og er blevet rettet af W. Mariboe. Den kan bruges til at oversætte fra dansk til engelsk som også navnet antyder. Ligesom de andre 2 ordbøger er den her også skrevet med gotiske bogstaver som kan være lidt vanskelige at læse indtil man har vænnet sig til det. Det betyder ligesom med de andre, at søgefunktionen ikke virker helt optimalt.

Til sidst vil vi lige for en god ordens skyld nævne at vi ikke har noget at gøre
med nogen af de ordbøger eller ordlister som vi linker til, og vi kan derfor heller
ikke garantere for indholdet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (18 votes cast)
Almene ordbøger, 3.4 out of 5 based on 18 ratings